Alicante

Alicante

Alicante de hoofdstad van de provincie is de op één na meest belangrijke stad van het autonoom gebied Valencia. Alicante ligt op 170 km in het Noorden van de hoofdstad Valencia en op 65 km van Torrevieja in het Zuiden en heeft een internationale luchthaven, gelegen op slechts enkele minuten van het centrum.

Alacant boulevard bij de haven
Alicante boulevard

Alicante is een stad vol leven, ideaal gelegen aan de middellandse kustlijn en begeleid door de heuvel Benacantil.

De stad met ongeveer 300.000 inwoners is trots op haar gastvriendelijke mensen, die het gewoon zijn om samen te wonen met buitenlanders

Het grootste en ook rustigste strand is dat van San Juan, met fijn en goudkleurig zand; het meest populaire strand is dat van “El Postiguet”.
Het is gezellig wandelen langs de mooie boulevard beplant met palmbomen en in de goed verzorgde parken vol vegetatie.

Parallel gelegen met de haven van Alicante, bevindt zich het bekende “Explanada de España”, waar het hele jaar door ambachtelijke markten gehouden worden.

We doordringen het oude stadsgedeelte, waar de pittoreske wijk van Santa Cruz te vinden is. Hier heerst een mediterrane sfeer. De muren van het kasteel vloeien samen met trapsgewijze straten en vormen op die manier natuurlijke uitkijkpunten.
Talrijke historische gebouwen, zoals het barok paleis, omgevormd tot het huidige stadhuis, bevinden zich in het centrum.

Een historische getuige is het kasteel van Santa Barbara. Dit is een niet te missen uitkijkpunt vanwaar Alicante in al haar pracht kan worden bewonderd.

De Haven van Alicante, heel central gelegen, is vandaag een aangenaam centrum voor vrije tijd voor zowel de lokale mensen als voor de toeristen.