Gran Alacant

Gran Alacant

Mooie routes uitgezet door de gemeente Santa Pola
Fiets en wandelbos tussen Gran Alacant en Santa Pola
Mooie foto van mijn mountainbike route
Fiets en wandelbos

Gran Alacant, een mooie plaats gelegen op de heuvels van Santa Pola, in de regio Alicante (Costa Blanca), gekenmerkt door een prachtige horizon van bergen, witte stranden, palmbomen en een aangenaam mediterraan klimaat.

Gran Alacant bestaat uit verschillende urbanisaties, elk met zijn eigen typische Spaanse stijl. De urbanisaties liggen allen op wandelafstand van het strand. Met een gemiddelde van 300 dagen zon, kun je zowel ´s zomers als ´s winters genieten van een heerlijke wandeling naar en op de mooie boulevard of de witte stranden, iets drinken bij de strandbar op het Carabassi strand of in de hete zomermaanden een verfrissende duik nemen in de schone (blauwe vlag) en kindvriendelijke Middellandse zee.

Je hoeft echter niet in Gran Alacant te blijven want zowel per land, per zee of in de lucht kan men vanuit Gran Alacant mooie uitstapjes maken. Gran Alacant ligt op 15 kilometer van Alicantes Internationale luchthaven, die met zijn 72 bestemmingen een goede en brede service verleent aan de reiziger. Zo sta je op minder dan 1 uur in Madrid! Ook per land kun je mooie uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de prachtige steden Valencia (200 km), Cartagena (90 km) of Murcia (80 km). Wil je het nog iets dichterbij houden, dan kun je vanuit Gran Alacant makkelijk de bus nemen, die op verschillende straathoeken in Gran Alacant stopt, naar Santa Pola of Alicante.

Haven waar je tijdelijk je boot mag aanleggen
Mooi uitzicht van het eiland Tarbarca

In Santa Pola (8 km) heb je een mooie boulevard met vele winkels en restaurants aan het strand. Tevens vind je op het gezellige marktplein resten terug van de stadsmuren die de stad destijds omwalden. In Alicante centrum (15 km), een grote bruisende stad, vind je voor elk wat wils: een prachtige jachthaven, de intrigerende Santa Barbara burcht met een prachtig uitzicht over de gehele stad, de vele winkels en shoppingcentra, het mooie strand ‘El Postiguet’, een grote boulevard, de verkeersvrije barrio met typische pleintjes en restaurantjes en nog veel meer. Vanuit Alicante en Santa Pola kun je tevens de boot nemen naar het toeristische eiland ‘Tabarca’.

Andere mooie en interessante uitstapjes zijn de door Unesco beschermde palmtuinen in Elche (15 km), de rustige stranden, mooie dijk en jachthaven in Guardamar (30 km) en de zoutmeren richting La Marina.