Omgeving

Omgeving & Tips
De woonwijk Gran Alacant ligt dichtbij de binnenstad van Alicante en haar internationale luchthaven. Gran Alacant kijkt uit op de Middellandse Zee en op het mooie het eiland Tabarca. Het is gelegen tussen het Los Arenales strand en de stad Santa Pola.

Zowel de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), als aan de Costa Blanca praktijk houdende artsen verklaren dat het zuidelijke deel van de Costa Blanca een zeer gezond klimaat heeft. Dit deel van de Costa Blanca is één van de meest gezonde verblijfplaatsen op aarde!
Deskundigen zijn het erover eens dat de bewoners van de Costa Blanca gezonder en met minder lichamelijke klachten leven dan menigeen elders. Met name astma- en reumapatiënten, mensen met hart- en vaatziekten, artrose, allergieën en huidaandoeningen voelen zich hier beter. Of men nu met bewoners, artsen of met specialisten spreekt, allen roemen het gezonde klimaat van de Costa Blanca.

Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind van de Meseta waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn: ’s winters ca. 16 tot 22 graden en ’s zomers niet te warm met ca. 30 graden Celcius.
Daarbij schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar en is de luchtvochtigheid zeer laag. Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos dragen bij aan deze gezonde omgeving. Industrieën en drukke snelwegen treft men hier niet aan.

De Costa Blanca is weliswaar iets verder in Spanje dan de Costa Brava, doch ook in de wintermaanden heeft u hier de meeste kans op goed weer. Door dit klimaat treft u hier naast de buitenlanders die zich permanent gevestigd hebben, het hele jaar door toeristen aan. Hierdoor zijn de kosten voor het levensonderhoud lager. De prachtige stranden zijn onvergetelijk voor hen die een passieve zonvakantie wensen, maar ook voor de meer actieve toeristen zijn er heel wat mogelijkheden.

Het fantastische bergland, dat vlakbij de kustlijn ligt, biedt zowel voor de wandelaar als voor de autotoerist een prachtig natuurgebied met uitzonderlijk mooie vergezichten en pittoreske dorpjes.

De gastronomie aan de Costa Blanca is wereldberoemd en nog betaalbaar. De talrijke musea, kerken, paleizen, gedenktekens en ruïnes zorgen ervoor dat ook de meest cultureel aangelegde personen zich hier niet hoeven te vervelen. Aan de Costa Blanca kunnen verder alle denkbare sporten beoefend worden.

In Gran Alacant vind je alles voor een aangenaam verblijf. Je kunt genieten van de lekkere tapas in de vele restaurantjes of een frisse sangria op een zonnig terras. Je vindt er niet alleen de Spaanse keuken maar je kunt ook kiezen voor de Nederlandse, Engelse, Duitse, Italiaanse, keuken.

Op loopafstand heb je tevens een supermarkt. Wil je het net iets groter, dan heb je 1 kilometer verderop een shoppingscentrum waar je supermarkten, banken, huishoudwinkels, een fruitwinkel en nog veel meer restaurants en barretjes vindt (een van de restaurants die is aan te raden is Tresbesos). Heb je geen auto ter beschikking dan is het mogelijk de lokale bus of het toeristentreintje in Gran Alacant te nemen, beide rijden het gehele jaar door.