Tips

Tips
Markten
Wekelijks kun je diverse lokale markten bezoeken. In Gran Alacant is de wekelijkse markt op donderdag en voor een iets grotere markt kun je maandag en zaterdag in Santa Pola terecht, op de zaterdag in Alicante, op de zondag in Montesinos.

Stranden
Langs de gehele Costa Blanca volgen de verschillende stranden elkaar op, maar het strand dat het dichtst bij Gran Alacant ligt is het Carabassi strand. Ook is er op loopafstand het strand van Arenales waar zich een leuke chillout bar bevindt.

Carabassi beach 2

Wandelen – mountainbiken – golfen
Ook aan de sportliefhebbers is er gedacht. In Gran Alacant vind je een uitgestrekt en prachtig natuurpark. Men kan er urenlange wandelingen maken, even uitrusten in een uitkijkpost waar je bijzondere vogels aantreft in de vijvers, of de wegen rondom het natuurpark per mountainbike verkennen. Alle routes zijn goed aangegeven en variëren van 5 tot 25 km. Voor de hardnekkige wandelaar is er ook een mooie strandweg van ongeveer 2 uur die je meeneemt langs ongerepte baaien en natuurschoon tot in het mooie stadje Santa Pola. Binnen een straal van 30 km vind je tevens 4 golfbanen en voor de iets extremere sporter heb je in Gran Alacant een parapente school die je alle knepen van het parapente bijbrengt.

Tabarca.
Zomers uitstapje: met de boot naar Tabarca.
In de zomer is er niets aangenamer dan het maken van een boottochtje.
En als zo’n tochtje dan nog een interessant doel heeft, is het helemaal mooi. Zo’n doel is het eiland Tabarca, dat als een platte pannenkoek voor de kust van Santa Pola ligt.

Tabarca is het enige bewoonde eiland van de Comunidad Valenciana. Het zijn weliswaar maar enkele tientallen mensen die hun hoofd het hele jaar door ’s avonds te ruste leggen onder een dak op Tabarca maar toch maakt juist het feit dat het eiland bewoond is, een kerk, straten, pleinen en zelfs stadsmuren heeft, deel uit van de unieke aanblik die het biedt. Bovendien groeit het aantal bewoners in de zomer uit tot enkele honderden.

Tabarca behoort tot de gemeente Alicante maar ligt hemelsbreed het dichtst bij Santa Pola, op 4,3 kilometer van de vuurtoren van die plaats. Het eiland is niet groot, het is 1.800 meter lang en 400 meter breed, maar het is wel het grootste eiland van de Comunidad Valenciana.

Elche
Het Elche Palmeral Aventuras Park is een nieuw outdoor park, gericht op ontspanning en actief toerisme, geïntegreerd in één van de groenzones van de stad.

Een brede waaier voor een aangenaam verblijf in Gran Alacant